Nieuws

GroenLinks Tiel presenteert verkiezingsprogramma: ‘Voor Verandering’

Vandaag presenteert GroenLinks Tiel het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Met het verkiezingsprogramma ‘Voor Verandering' slaat de partij een nieuwe koers in en staan drie pijlers centraal: er wordt gewerkt om de ongelijkheid in de stad terug te dringen, omdat afkomst en het opleidingsniveau van je ouders niet mag bepalen hoeveel kansen jongeren hebben. Met ons programma worden er wél stappen gezet richting een klimaatneutraal Tiel. Het rijksbeleid is ambitieus, maar de gemeente blijft tot op heden achter. Tot slot wordt op verschillende punten in het verkiezingsprogramma aandacht gevraagd voor medezeggenschap over de eigen buurt.

Verkiezingsprogramma 2018-2022 gepresenteerd

Doe jij ook mee met Warmetruiendag?

Op vrijdag 2 februari viert Nederland de twaalfde Warmetruiendag. In heel Nederland trekken naar verwachting 200.000 mensen warme truien en vesten aan en draait men de kachel een paar graden lager: thuis, op school en op het werk. Het is een simpel idee, maar je bespaart heel succesvol energie. Vooral als veel mensen meedoen. Daarom doet ook de Tielse fractie van GroenLinks op vrijdag 2 februari mee aan de landelijke Warmetruiendag.

Lees verder

Bezuiniging speeltuinen

De afgelopen raadsvergadering is er naar aanleiding van een plan van aanpak met betrekking tot de bezuiniging van het speelbudget van Tiel, weer een fikse discussie gevoerd.

Lees verder

Gezocht: kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezing van 2018

GroenLinks Tiel zoekt voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 kandidaten voor de gemeenteraad en/of commissies van de gemeenteraad. GroenLinks is al een groot aantal jaren vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Tiel. Zij laat daar een groen en sociaal geluid horen. Dit geluid is gericht op duurzaamheid, zorg- en op sociaal beleid met een menselijke maat en één samenleving. De komende jaren willen we dit blijven doen.

Doe jij mee?

Bedankt! Voor een prachtige verkiezingsuitslag

Beste Mensen,

De verkiezingen zijn voorbij en wat hebben we een mooi resultaat behaald! Zowel landelijk als in Tiel. Landelijk hebben we 14 zetels behaald, dat is een historische overwinning voor GroenLinks.  Nog nooit was GroenLinks zo groot. Ook lokaal zijn we de grootste winnaar. Met ruim 2000 stemmen zijn we ook in Tiel verviervoudigd! Deze uitslag laat zien hoe sterk onze beweging is. Ik ben trots op wat we tot stand hebben gebracht. Trots op alle vrijwilligers, trots op alle stemmers. Zonder jullie was dit niet gelukt! Maar dit is pas het begin.

Lees verder

Pagina's