Nieuws

Bezuiniging speeltuinen

De afgelopen raadsvergadering is er naar aanleiding van een plan van aanpak met betrekking tot de bezuiniging van het speelbudget van Tiel, weer een fikse discussie gevoerd.

Lees verder

Gezocht: kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezing van 2018

GroenLinks Tiel zoekt voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 kandidaten voor de gemeenteraad en/of commissies van de gemeenteraad. GroenLinks is al een groot aantal jaren vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Tiel. Zij laat daar een groen en sociaal geluid horen. Dit geluid is gericht op duurzaamheid, zorg- en op sociaal beleid met een menselijke maat en één samenleving. De komende jaren willen we dit blijven doen.

Doe jij mee?

Bedankt! Voor een prachtige verkiezingsuitslag

Beste Mensen,

De verkiezingen zijn voorbij en wat hebben we een mooi resultaat behaald! Zowel landelijk als in Tiel. Landelijk hebben we 14 zetels behaald, dat is een historische overwinning voor GroenLinks.  Nog nooit was GroenLinks zo groot. Ook lokaal zijn we de grootste winnaar. Met ruim 2000 stemmen zijn we ook in Tiel verviervoudigd! Deze uitslag laat zien hoe sterk onze beweging is. Ik ben trots op wat we tot stand hebben gebracht. Trots op alle vrijwilligers, trots op alle stemmers. Zonder jullie was dit niet gelukt! Maar dit is pas het begin.

Lees verder

Fruitstad Energie

Fruitstad Energie

Tiel is een energiecoöperatie rijker: Fruitstad Energie. Wij zijn warm voorstander van burgers die zelf hun duurzame energie opwekken. Daarom willen we Fruitstad Energie van harte aanbevelen voor mensen die zelf bijvoorbeeld geen ruimte hebben voor zonnepanelen op hun dak, maar toch duurzame energie willen produceren.

Flipje power!

Terugblik op de discussie-avond met Linda Voortman

Linda Voortman

Op 11 januari jl. was er een goed bezochte bijeenkomst met GroenLinks 2e Kamerlid Linda Voortman, georganiseerd door de GroenLinks afdelingen in de regio Rivierenland, tot stand gekomen door de contacten van Armagan Önder (nr. 30 op de lijst voor de 2e Kamer verkiezingen). Enkele statements van Linda: de Regio Rivierenland is bovengemiddeld werkloos. Daarnaast zijn er flink veel werkende armen. De tweedeling met/zonder flexcontract is niet oké. Continu bijscholen en zekerheden bestaan niet meer. GroenLinks wil de koppeling werk-inkomen losser maken. Zonder werk of met onzeker werk kun je niet rondkomen van verdiend geld alleen.

Lees verder

Pagina's