Het idee van het voedselbos is begonnen als motie van raadslid Maureen Klijn. De gemeenteraad had deze motie unaniem aangenomen. Het voedselbos heeft inmiddels de naam Lingerijck gekregen en is op de 4e plaats geëindigd van de door Provincie Gelderland georganiseerde wedstrijd.

Er was nog wat onduidelijkheid over de financiering, maar dat zal veranderen na het winnen van deze prijs. De 9 projecten ontvangen namelijk van de provincie tot 100.000 euro om het project uit te voeren. 

Provincie Gelderland omschrijft een groen icoon zo:
Een groen icoonproject is een project waarbij een plek in een stad of dorp groener wordt gemaakt. Op zo’n manier dat er meer variatie komt in planten en dieren en de plek verkoeling biedt bij hitte, regenwater vasthoudt en bezoekers de kans biedt om te bewegen, te recreëren en elkaar te ontmoeten. Een project dat zo iconisch is, dat het anderen inspireert iets soortgelijks te doen.

Door het uitvoeren van dit plan zal de entree van Tiel een stukje mooier worden en zal het Anders Wonen project op een natuurlijke manier ingebed worden in het landschap.

“ Een project dat zo iconisch is, dat het anderen inspireert iets soortgelijks te doen. ”