Maureen Klijn en Ünal Sözen, raadsleden van GroenLinks Tiel, bieden woensdag 9 mei een zogenaamde ‘Dwarszitter’ aan burgemeester Beenakker aan. Met dit bankje kunnen Tielse politici gemakkelijk gesprekken aangaan met inwoners.

Op internet wordt er flink gemopperd over de politiek, vluchtelingen, graaiende bankdirecteuren, zwerfvuil, hondenpoep....waar niet over? Maar op straat spreken mensen hier niet snel over. Toch, als je rustig de tijd neemt en echt naar elkaar luistert dan kom je tot goede gesprekken en misschien tot de echte kern van iemands probleem.

De politiek moet deze dieper liggende oorzaken aanpakken. En daarvoor moet ze eerst echt naar burgers luisteren. Men wil het wel, maar weet niet zo goed hoe. Daarom biedt GroenLinks Tiel een zogenaamde ‘Dwarszitter’ aan burgemeester Beenakker aan. De Dwarszitter lijkt een gewoon bankje, maar er zit een diepere betekenis achter. Het bankje is zo gemaakt dat het haaks op een ander bankje, muurtje of iets anders dat uitsteekt, kan staan. Twee mensen nemen tegenover elkaar plaats en er ontstaat een laagdrempelig gesprek. Bedenker van de Dwarszitter is Floor Ziegler: stadmaker, cultureel maatschappelijk ondernemer en coach voor creatieven.

GroenLinks Tiel hoopt dat de Tielse politici op straat goede gesprekken kan gaan voeren met de inwoners van Tiel. De burger bevindt zich namelijk buiten het Gemeentehuis. De politiek zal actief de straat op moeten om de samenleving te kunnen peilen.

Datum: woensdag 9 mei van 11:00 - 11:30
Locatie: bij het standbeeld van Flipje op de Markt, Tiel