Oost-Europese migranten worden geweerd in Tiel. Daarmee kwam Tiel de afgelopen week in het nieuws. Naar aanleiding van berichten van de NOS en andere landelijke media heeft GroenLinks Tiel een aantal vragen gesteld over het weren van Oost-Europese migranten in Tielse woonwijken en de leefomstandigheden van deze migranten. 

Tiel populair onder Oost-Europese migranten

Er zou een onderzoek zijn geweest waaruit blijkt dat bijna 10% van de bevolking zou bestaan uit Oost-Europeanen. Volgens de berichten zou de woonmarkt in Tiel goedkoper zijn zodat het arbeidsmigranten aantrekt. GroenLinks wil meer informatie over dit onderzoek. GroenLinks Tiel wil ook opheldering waarom de gemeenteraad niet is betrokken bij het nemen van maatregelen tegen een specifieke groep in Tiel.

Denk mee 

Heeft u als bewoner of groep vragen over dit nieuws? Of wilt u een signaal doorgeven naar aanleiding van gemeentelijke maatregelen richting Oost-Europese migranten? Reageer dan. Uw signalen bespreekt onze fractie om samen te zoek naar een oplossing. Neem contact op met Kaja Sariwating via kjcsariwating@tiel.nl