Aardgasvrij bouwen? De noodzaak begint door te dringen. In de raadsvergadering van 26 september is de motie ‘Intentie Gasloos bouwen’ voor het RSG Lingecollege ingediend...

De motie werd ingediend door D66 en mede ingediend door GroenLinks. Met deze motie spreekt het college de intentie uit om gasloos bouwen voor het RSG Lingecollege op de Teisterbantlaan mogelijk te maken, zonder dat de renovatie vertraagd wordt. Wat betreft de financien zijn er mogelijkheden om subsidie bij de Provincie Gelderland aan te vragen. De school zal daardoor ook kunnen besparen op de energiekosten, die momenteel zeer hard stijgen. Ook krijgt de gemeente vanuit de Provincie en het Rijk binnenkort strenge eisen opgelegd voor gasloos bouwen, waardoor het van groot belang is dat de school toekomstbestendig wordt verbouwd.

We zijn verheugd dat de motie unaniem is aangenomen. In 2017 diende GroenLinks deze motie in, maar kon helaas niet op genoeg steun rekenen. Inmiddels is bij meerdere partijen het besef doorgedrongen van de noodzaak van gasloos bouwen.

De komende tijd worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd door de gemeente Tiel over de energie-transitie, hieronder lees je alvast 2 data:

  • Op 10 oktober wordt in de raadzaal een beeldvormende avond georganiseerd voor raadsleden over de energie-transitie en de enorme opgave waar Tiel voor staat. GroenLinks was mede betrokken bij de voorbereiding van de avond.
  • Op 18 oktober is er een avond voor inwoners over aardgasvrij wonen ‘Samen aan de slag’, georganiseerd door de gemeente Tiel, Fruitstad Energie en Het Nieuwe Wonen Rivierenland. 19:30-21:30, Ambtmanstraat 13.

Zien we jullie daar?