In de algemene ledenvergadering van 27 november is door een grote meerderheid van de leden de kandidatenlijst 2018-2022 vastgesteld. Deze lijst is door de kandidatencommissie de afgelopen maanden opgesteld. Hieronder de kandidaten met een korte toelichting door de kandidatencommissie:

 1. Ünal Sözen
  Beschikbaar voor raad. Beschikbaar als fractievoorzitter. Voormalig raadslid en statenlid. Zeer ervaren, bekend gezicht, groot netwerk in Tiel en bij Provincie. Wil bouwen aan nieuw team en zijn ervaring inzetten voor GL politici van de toekomst.
 2. Kaja Sariwating
  Beschikbaar voor raad. Beschikbaar als fractievoorzitter. Politieke ervaring opgedaan bij PvdA. Zelfstandig ondernemer, talentvol, onderwijs, verbinder, wijkgericht.
 3. Rolvo Manuhutu
  Beschikbaar voor raad. 10 jaar actief geweest bij ProTiel. Ervaring, sociaal, dossiertijger, goed netwerk in de lokale sportwereld, zet zich in voor jeugdhulp, schuldhulp en zwerfvuil.
 4. Maureen Klijn
  Beschikbaar voor raad. Kernwoorden: energiek, positief, focus op gemeenschappelijk belang. Staat voor Groen en de kunstsector. Actief in Tielse stadstuinen en bij het inloophuis, ervaren in biologisch landbouw.
 5. Rob Kerkmeester
  Beschikbaar voor commissie. Veel bestuurlijke ervaring binnen GroenLinks Tiel. Actief in onderwijs.
 6. Cees Anker
  Beschikbaar voor commissie. Voormalig wethouder, statenlid en raadslid. Strategisch denker. Wil ervaring en netwerk inzetten voor GL politici van de toekomst. Coach, sparringpartner.