GroenLinks Tiel vindt het belangrijk het gesprek te blijven voeren met elkaar en met andere partijen. We geloven dat het gesprek nooit helemaal moet stoppen.

We zijn van oordeel dat het gesprek moet worden gevoerd vanuit democratische principes zoals respect en gelijkwaardigheid. De voorzitter van de gemeenteraad ziet erop toe dat deze waarden gerespecteerd worden. Wij voelen ons verantwoordelijk om het gesprek gaande te houden, op de juiste en correcte wijze.

Op dit moment zijn er veel mensen gefrustreerd, bang en boos. Sommigen zijn afgehaakt door landelijke schandalen. Er is een grote polarisatie in ons land, soms zelfs binnen vriendengroepen en families. We zijn ervan overtuigd dat in deze tijd verbinding nodig is. Een gesprek, waarin we in de basis openstaan voor elkaars standpunten. Dat geluid wil GroenLinks Tiel laten horen.

GroenLinks heeft aangekondigd om lokaal niet met de PVV of FvD te gaan onderhandelen en in het gemeentebestuur zitting te nemen. Wij hebben veel begrip voor dit landelijke standpunt. Toch willen we hier een lokale toevoeging aan doen.

Gebaseerd op de landelijke standpunten van deze partijen zien we uiteraard geen inhoudelijke overeenkomsten om samen te besturen.  Maar wij hebben de leden van Forum Tiel nog niet persoonlijk ontmoet. We kunnen hen nu dus nog niet beoordelen op basis van lokale inbreng, uitspraak of inhoud. Pas door het gesprek aan te gaan kunnen we een beeld hiervan krijgen.

Met ons standpunt om open te staan voor iedere lokale partij van de gemeenteraad, staan onze politieke ambities absoluut niet ter discussie. We geloven in de democratie. We geloven in klimaatverandering door menselijk handelen en de wetenschappelijke consensus hierover. Wij staan achter groene en sociale normen en waarden. Over deze punten, zoals Jesse Klaver ook zei, is geen onderhandeling mogelijk.

We zullen ons met passie en bevlogenheid inzetten voor een groene en duurzame toekomst.

Maar laten we- alsjeblieft- in gesprek blijven en verbinden.

“ We geloven dat het gesprek nooit helemaal moet stoppen ”