Hij startte ooit als onderwijzer voor visueel gehandicapte kinderen en werkt momenteel voor Spectrum, een Gelders adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. Hij werkt ook voor de Leefbaarheidsalliantie, een organisatie die initiatieven van inwoners faciliteert.

Jur heeft een ruime politieke ervaring, zowel als raadslid als in de rol van wethouder. Hij was fractievoorzitter en wethouder in Culemborg, met Ruimtelijk-Sociale ontwikkeling en milieu in zijn portefeuille. Op dit moment is hij fractievoorzitter voor GroenLinks/PvdA in de gemeenteraad van buurgemeente Buren. Ook heeft hij ruime ervaring als ambtenaar duurzaamheid, biodiversiteit, energie- en warmtetransitie en met de Global Goals. De combinatie van deze ervaring en vakkennis is voor de huidige portefeuille van de GroenLinks-wethouder binnen het coalitieakkoord ‘Samen Door’ heel belangrijk. Daarnaast is Jur een echte teamspeler, die graag samen met inwoners werkt aan creatieve en innovatieve veranderingen.

GroenLinks Tiel wenst Jur heel veel succes en is verheugd op de samenwerking. Hij wordt op 29 mei aan de raad voorgesteld als nieuwe wethouder voor GroenLinks Tiel.