Wie afgelopen zaterdag per fiets naar het centrum van Tiel kwam, werd warm onthaald door de lokale afdeling van GroenLinks. Een flinke groep kandidaat-raadsleden trotseerde de kou om passanten te voorzien van warme chocolademelk en verkiezingsinformatie. Intussen werd de fiets vakkundig nagekeken en zo nodig voorzien van energiezuinige fietslampjes.

De sfeer in de groep actievoerders is uitstekend en vormt een opmaat tot het team dat ze na de verkiezingen zullen gaan vormen. Regelmatig stoppen passanten voor een praatje, een kop koffie of om een compliment te geven aan de kandidaten.Patrick Schoots, nummer drie op de lijst: “De gesprekken met passanten leverde ons nuttige informatie over de knelpunten voor fietsers. De fietsvriendelijkheid van Tiel  kan stukken beter en dat is dan ook één van de speerpunten in het verkiezingsprogramma voor de komende raadsperiode.” Een passant die het gesprek aanhoort, knikt instemmend. “Ik woon in de Hennepe en doe normaal alles op de fiets. Nu kom ik al weken het huis amper uit, omdat er slecht gestrooid wordt in de wijk”. Een oudere heer vult aan: “Die gaten en hobbels in het wegdek zijn echt een probleem voor oudere fietsers. Wij zijn niet meer zo soepel! ” 
Het is ook geen toeval, dat de energiezuinige fietslampjes een LED-verlichting is. Piet van Wijk, lijsttrekker: “De gemeente Tiel kan nog flink besparen op energiegebruik. Invoering van energiezuinige LED-straatverlichting is één van de maatregelen waar we ons sterk voor maken”.

GroenLinks is de komende zaterdagen wederom in het centrum van Tiel te vinden.  Op donderdag 18 februari worden winkeliers in het zonnetje gezet die hun deuren dicht houden om energie te besparen. Zaterdag 20 februari is er een actie van GroenLinks jongeren en op 27 februari staat GroenLinks op de Tielse verkiezingsmarkt.