Arriva heeft het recentelijk bevestigd: er komt geen knip bij Elst. Tielenaren die met de trein naar Arnhem gaan kunnen dan dus ook blijven zitten en hoeven niet over te stappen in Elst. Er is hier al meer dan vijf jaar over gesproken. Wij hebben ons hier dan ook vaak tegen verzet en tijdens raads- en commissievergaderingen aandacht voor gevraagd.

Een aantrekkelijke treinverbinding is essentieel voor Tiel, aangezien veel Tielenaren in de omringende grote steden Utrecht, Arnhem en Nijmegen werken. Wanneer er een knip bij Elst zou komen zou de rit naar Arnhem voor sommigen te lang kunnen duren en niet comfortabel genoeg kunnen zijn. Dit kan betekenen dat men liever de auto neemt, met verdere belasting van de A15 tot gevolg. Minder treinreizigers op dit traject zou dan weer tot verdere bezuinigingen kunnen leiden en voordat je het weet rijdt er geen trein meer. Dit is funest voor de bereikbaarheid en de leefbaarheid.

Wij blijven ons inzetten voor een goede lobby op het gebied van openbaar vervoer. De trein speelt daarin een sleutelrol. En het kan zoveel beter: bijvoorbeeld 3 treinen per uur naar Utrecht of een snelle overstap in Elst naar Nijmegen. Arriva zou in de toekomst de treinverbinding van Dordrecht-Geldermalsen door kunnen zetten helemaal naar Arnhem/Winterswijk. Natuurlijk is dit nu nog een droombeeld, maar wij geloven in dromen, durven, doen.