Tiel is een energiecoöperatie rijker: Fruitstad Energie. Wij zijn warm voorstander van burgers die zelf hun duurzame energie opwekken. Daarom willen we Fruitstad Energie van harte aanbevelen voor mensen die zelf bijvoorbeeld geen ruimte hebben voor zonnepanelen op hun dak, maar toch duurzame energie willen produceren.

Het Tielse Fruitstad Energie presenteert haar eerste collectieve zonnedakproject op de informatieavond van donderdag 16 februari a.s. Op het dak van ROC Rivor in Tiel wordt een zonnedak van 160 panelen geplaatst met een mooi rendement voor iedereen die mee wil doen. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom. De Tielse Wethouder Laurens Verspuij verzorgt de introductie van de avond. De informatieavond start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30) en vindt plaats bij ROC Rivor op de Bachstraat 1 in Tiel.

Het project is tot stand gekomen door samenwerking tussen ROC Rivor en Fruitstad Energie. ROC Rivor wil meer energieneutraal worden en vindt maatschappelijke betrokkenheid zeer belangrijk.

De Tielse energiecoöperatie
Met Fruitstad Energie heeft Tiel haar eigen energiecoöperatie dat van- en voor de Tielenaren is. De afgelopen zomer hebben enthousiaste Tielenaren het initiatief genomen Fruitstad Energie op te richten. “De transitie naar een wereld met duurzame energie is niet alleen voor de grote energiebedrijven. Door lid te worden van Fruitstad Energie kunnen Tielenaren dat nu ook zelf”, aldus de initiatiefnemers Marcel Ridder, Pieter Mels en Hessel Rengers.

Collectief zonnedak
Door deelname aan het collectieve zonneproject bij ROC Rivor kunnen Tielenaren zonnestroom opwekken als het eigen dak niet geschikt is, al vol ligt, of de deelnemer het niet mooi vindt. Deelname is mogelijk door financiering van één of meer panelen. De coöperatie schaft de panelen aan die door de deelnemers gefinancierd worden.

De deelnemer wordt lid van de coöperatie en daardoor mede-eigenaar. De opbrengsten zijn voor de deelnemers na aftrek van kosten voor beheer. Fruitstad Energie zorgt voor de verzekering en de goede werking van de panelen.

Samen sterk
Iedereen met passie voor duurzame energie is van harte welkom om aan Fruitstad Energie mee te bouwen en zal met enthousiasme ontvangen worden op de komende informatieavond d.d. donderdag 16 februari vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) bij ROC Rivor, Bachstraat 1 in Tiel.

http://www.fruitstadenergie.nl
https://www.facebook.com/Energie-Co%C3%B6peratie-Tiel-920657748063649