Dat er bezuinigd moet worden, dat is duidelijk.Dat dit een pittige klus is, is helder.Ook GroenLinks zal dit steeds moeten meewegen.Dat de wethouder Jeugd, Ruud Vermeulen, onvoldoende heeft toegezien dat het aanwezige geld ook daadwerkelijk besteed wordt is erger.

Voor het Jeugdbeleid is het geld in 2009 gewoon niet uitgegeven! Zoveel mogelijkheden + geld en er dan niets mee doen. Wethouder Vermeulen gaf aan dat zo gekomen is door gebrek aan capaciteit op de afdeling maar hoe het precies zat wist hij niet. Ook niet hoe het met de uitvoering van het Jeugdbeleid zit. Het amendement van GroenLinks raadslid Debby de Heus is weliswaar niet aangenomen (omdat geld dat niet besteed is in een jaar, niet mee gaat naar een nieuw jaar anders sluit de jaarrekening niet), het punt was wel helder en werd door diverse partijen onderschreven.

GroenLinks is er niet op uit om wethouders onderuit te halen. GroenLinks speelt altijd de bal en niet op de man/vrouw, maar de wethouder moet hier toch duidelijk zijn zaken beter op orde hebben.