Tiel staat niet alleen bekend om Flipje, Appelpop en Blijdestein maar helaas ook om de criminaliteit. Voor een middelgrote provinciestad is het niet prettig en wenselijk om een criminaliteitsimago te hebben. Een aantal weken geleden was het (weer) raak. Een jongeman om het leven gebracht. Dader en slachtoffer beide uit de wereld van (hard)drugscriminaliteit.

Opmerkelijk daarna was de lauwe reactie van de politie: wij kunnen er weinig aan doen, gaan er ook niet achteraan want we kennen de plekken niet, in ieder geval zijn het steeds andere locaties. Dat is toch vreemd aangezien veel Tielenaren die plekken wel kennen. Het roept dan ook voor mij de vraag op wat de politie dan wel doet.

Dit soort zaken moet toch prioriteit hebben?!

In de gemeenteraad van augustus heeft de fractie van GroenLinks hierover vragen gesteld aan burgemeester De Vreeze. De burgemeester geeft aan de zorgen te delen. Geeft aan dat daarbij zijn verantwoording en inzet niet verder gaat dan het handhaven van de openbare orde = voorkomen van overlast in de directe omgeving van koffieshops. De criminaliteit die niet zichtbaar is, is een landelijk probleem. Hij begrijpt dan ook de politie die zegt dat ze niet inzet op bestrijding van drugscriminaliteit.
De discussie hierover komt in een van de komende maanden in de commissie Bestuur. Dat is maar goed ook want er wordt relatief wel eenvoudig voorbijgegaan aan het feit dat (hard) drugscriminaliteit zeker wel voor overlast en een slecht imago van Tiel zorgt.


“Flipje de Crimineel” uit Tiel dat willen we toch niet?!